Najbardziej zrównoważona
substancja słodząca
Pozyskiwany w ciągu całego roku przez rolników, którzy wykorzystują każdą część drzewa kokosowego!

Zrównoważony
Wytwarzane jest o 75% więcej cukru kokosowego na akr ( ~0,4047 hektara) niż cukru białego, bez wyczerpywania zasobów gleby

Długość życia
Nacięte drzewo kokosowe może produkować sok przez kolejne 20 lat

Aminokwasy
16 z 20 aminokwasów. Najwyższa zawartość glutaminy zapewniającej korzyści zdrowotne dla układu odpornościowego, nerwowego i układu pokarmowego
“Nektar kokosowy jest sposobem na rozwiązanie ubóstwa na świecie, a także antidotum przeciwko cierpieniu!”
~ Ghandi
Cukier z kwiatów kokosa
Historia miłości
Wpływ nektaru kokosowego na organizm!
Cukier z kwiatów kokosa to zdrowa alternatywa
- Przeciwlękowy/ przeciwdepresyjny
- Bezpieczny dla prawidłowej pracy serca
- Wspomaga walkę z nadwagą
- Reguluje metabolizm tłuszczów
- Odpowiedni dla osób starających się o dziecko
Indeks Glikemiczny (IG)
Poziom cukru we krwi
Miara poziomu cukru we krwi wzrasta w wyniku spożycia węglowodanów.
- Nektar kokosowy: 34
- Agawa: 42
- Daktyle: 42
- Miód: 61
- Cukier biały: 70
Skład cukrów
- Nektar kokosowy: Sacharoza 80% | Fruktoza 10% | Glukoza 10%
- Syrop kukurydziany: Fruktoza 55% | Glukoza 42%
- Agawa: Fruktoza 90% | Glukoza 10%
Elektrolity w 100g cukru kokosowego
- Nektar kokosowy: Magnez 29mg | Chlorek 470mg | Potas 1030mg
- Agawa: Magnez 1 mg | Chlorek N/A | Potas 1 mg
- Miód: Magnez 1 mg | Chlorek N/A | Potas 52 mg
- Cukier biały: Magnez 2 mg | Chlorek 10mg | Potas 2,5 mg
Historia cukru kokosowego!
Odkryj, jak powstaje cukier
Cukier jest ekologiczny
Bez dodatku chemii
Proces jest tradycyjny
Najbardziej zrównoważony cukier na świecie