Obserwuj podróż
Molina Chai
Odkryj pochodzenie naszych składników.

Imbir
Imbir to przyprawa o bardzo ciepłym i pikantnym smaku, pochodząca z Azji Południowo-Wschodniej.

Kardamon
Kardamon to niezwykle silna przyprawa, pochodząca z Indii (wybrzeże Malabaru), posiada liczne właściwości zdrowotne.

Cynamon
Cynamon to aromatyczna i lekko cierpka przyprawa pochodząca ze Sri Lanki.

Ziele angielskie
Ziele angielskie to przyprawa o bardzo ekskluzywnym profilu sensorycznym, który w smaku przypomina połączenie wszystkich przypraw.

Goździki
Goździki to przyprawa o ostrym smaku, która na Wyspach Moluki była znana już w 1271 roku pne.

Anyż gwiaździsty
Anyż jest rodzimą przyprawą w kształcie gwiazdy występującą w Chinach i Wietnamie. Przyprawa ta pochodzi z małego, wiecznie zielonego anyżu.

Czarny pieprz
Chociaż pieprz pochodzi z południowych Indii, uprawiany jest również w innych krajach tropikalnych. Odegrał kluczową rolę w historii.

Cukier z kwiatów kokosa
Cukier z kwiatów kokosa, znany również jako cukier palmowy lub cukier kokosowy, to naturalny słodzik o karmelowym smaku.

Miód w proszku
Miód to naturalny słodzik pochodzący z Azji Południowo-Wschodniej i tropikalnych części Afryki.

Herbata z drzewa sandałowego
Drzewo sandałowe to drugie najdroższe drzewo na całym świecie, o niesamowicie aromatycznym zapachu, który jest wpleciony w dziedzictwo Indii.

Lawenda
Lawenda to zioło o przyjemnym zapachu, które pochodzi z basenu Morza Śródziemnego, Indii i Bliskiego Wschodu.

Kakao
Początki kakao sięgają cywilizacji Azteków w 2000 r. p.n.e., obecnie uprawiane w Meksyku i Gwatemali.

Wanilia Burbon
Wanilia Burbon to słodka przyprawa o intensywnym i płynnym zapachu, najdroższa zaraz po szafranie.

Korzeń galangal
Korzeń galangal, znany również jako niebieski imbir, to typowy składnik kuchni tajskiej, który ma właściwości przeciwskurczowe i przeciwbakteryjne.

Papryczka chili
Papryczki chili są stałym elementem diety człowieka w Ameryce od co najmniej 7500 lat p.n.e.

Czarna herbata
Wyjątkowy smak mezoamerykańskiej Molina Chai łączy autentyczną, indyjską mieszankę przypraw, z nutą lawendy i orzechowym smakiem ekstraktu z migdałów.